Megmutatjuk, hogy a világ egyes országaiban, milyen tradíciókkal, ötletekkel állnak elő a kávé rajongói.
Világszerte a kávét kedvelő emberek sok mindenben különböznek egymástól, de van köztük egy közös vonás - mindegyikük szinte rituáléként éli át, a reggeli frissen elkészített, gőzölgő és zamatos kávé elszürcsölgetését.
Amiben viszont különböznek egymástól az egyes kultúrák, az a kávé elkészítésének és elfogyasztásának a módja.
El sem hinnénk, hogy mennyire változatosan készül el a kávé, a világ eltérő pontjain.
Nézzük is meg!
Wiener Mélange - Ausztria
Szomszédunkban a bécsi kávé hasonló a capuccino-hoz: az eszpresszó tetejére gőzölt tejet és tejhabot öntenek és kakaóporral megszórt tejszínhabbal teszik még különlegesebbé.
Espresso Romano - Olaszország
Az igazi olasz eszpresszót citrommal együtt fogyasztják.Állítólag előhozza az édes ízeket a kávéból.
Kahvesi - Törökország
A megpörkölt és finomra őrölt kávét speciális rézfazékba (cezve) teszik és erre forró vizet öntenek, majd szűretlenül kortyolják el.
Café au Lait - Franciaország
A franciák 1-1 arányban kávét és gőzölt tejet öntenek poharukba. Nagy pohárban szervírozzák és croissant mártogatnak bele.
Frappé - Görögország
A jegeskávé a legnépszerűbb ital a görögöknél. Instant kávéból készül, tejszínhabbal a tetején.
Irish Coffee - Írország
Az írek a feketéjüket nem mással, mint ír whiskyvel bolondítják meg, kis cukorral és tejhabbal a tetején és forrón isszák.
Kaffeost - Finnország
A finnek apró sajtdarabkákat öntenek le kávéval.
Flat white - Ausztrália
A gőzölt tejhabot az ausztrálok, eszpresszóra öntik rá.
Ca phe da - Vietnam
Az erős, ugyanakkor édes vietnami feketét durván őrölt, sötét színű pörkölt kávéból készítik. Sűrített tejjel édesítik, jéggel lehűtik, átszűrik és jég nélkül fogyasztják.
Café Touba - Szenegál
Guiena- borssal, néha szegfűszeggel ízesítik a kávébabot, ezután őrlik és pörkölik meg. Forró vízzel leöntik, és szűrve fogyasztják.
Youanyang - Malájzia
A malájok földjén ez a kedvenc, melyet hidegen és melegen is egyaránt szeretnek. 1/3 rész feketekávé, 2/3 rész fekete tea, tejjel.
Fűszeres kávé - Marokkó
A sötét és illatos kávét különböző fűszerekkel (kardamommal, fahéjjal, fekete borssal, szegfűszeggel és szerecsendióval) ízesítik.
Café Bombon - Spanyolország
Ezt a kávét édesszájúaknak találták ki. Sűrített tejre azonos mennyiségű presszókávét csorgatnak. Az eredmény, egy intenzíven vastag és cukros kávé.
Cafezinho - Brazília
Az erős eszpresszót úgy készítik, hogy az őrölt kávét cukorral ízesítik előre, majd ezután főzik csak le.
Café Cubano - Kuba
"Kicsi a bors, de erős" járja a mondás. Amilyen kicsi, annyira erős is az igazi kubai eszpresszó, melyet cukorral főznek.
Café de Olla - Mexikó
Fahéjrudacskákkal együtt főzik a mexikói kávét, és finomítatlan nádcukorral édesítik. Hazai agyagedényekben szervírozzák. Állítólag a helyiek szerint, így zamatosabb a kávé íze.
Világszerte a kávét kedvelő emberek sok mindenben különböznek egymástól, de van köztük egy közös vonás - mindegyikük szinte rituáléként éli át, a reggeli frissen elkészített, gőzölgő és zamatos kávé elszürcsölgetését.
Amiben viszont különböznek egymástól az egyes kultúrák, az a kávé elkészítésének és elfogyasztásának a módja.
El sem hinnénk, hogy mennyire változatosan készül el a kávé, a világ eltérő pontjain.
Nézzük is meg!
Wiener Mélange - Ausztria
Szomszédunkban a bécsi kávé hasonló a capuccino-hoz: az eszpresszó tetejére gőzölt tejet és tejhabot öntenek és kakaóporral megszórt tejszínhabbal teszik még különlegesebbé.
Espresso Romano - Olaszország
Az igazi olasz eszpresszót citrommal együtt fogyasztják.Állítólag előhozza az édes ízeket a kávéból.
Kahvesi - Törökország
A megpörkölt és finomra őrölt kávét speciális rézfazékba (cezve) teszik és erre forró vizet öntenek, majd szűretlenül kortyolják el.
Café au Lait - Franciaország
A franciák 1-1 arányban kávét és gőzölt tejet öntenek poharukba. Nagy pohárban szervírozzák és croissant mártogatnak bele.
Frappé - Görögország
A jegeskávé a legnépszerűbb ital a görögöknél. Instant kávéból készül, tejszínhabbal a tetején.
Irish Coffee - Írország
Az írek a feketéjüket nem mással, mint ír whiskyvel bolondítják meg, kis cukorral és tejhabbal a tetején és forrón isszák.
Kaffeost - Finnország
A finnek apró sajtdarabkákat öntenek le kávéval.
Flat white - Ausztrália
A gőzölt tejhabot az ausztrálok, eszpresszóra öntik rá.
Ca phe da - Vietnam
Az erős, ugyanakkor édes vietnami feketét durván őrölt, sötét színű pörkölt kávéból készítik. Sűrített tejjel édesítik, jéggel lehűtik, átszűrik és jég nélkül fogyasztják.
Café Touba - Szenegál
Guiena- borssal, néha szegfűszeggel ízesítik a kávébabot, ezután őrlik és pörkölik meg. Forró vízzel leöntik, és szűrve fogyasztják.
Youanyang - Malájzia
A malájok földjén ez a kedvenc, melyet hidegen és melegen is egyaránt szeretnek. 1/3 rész feketekávé, 2/3 rész fekete tea, tejjel.
Fűszeres kávé - Marokkó
A sötét és illatos kávét különböző fűszerekkel (kardamommal, fahéjjal, fekete borssal, szegfűszeggel és szerecsendióval) ízesítik.
Café Bombon - Spanyolország
Ezt a kávét édesszájúaknak találták ki. Sűrített tejre azonos mennyiségű presszókávét csorgatnak. Az eredmény, egy intenzíven vastag és cukros kávé.
Cafezinho - Brazília
Az erős eszpresszót úgy készítik, hogy az őrölt kávét cukorral ízesítik előre, majd ezután főzik csak le.
Café Cubano - Kuba
"Kicsi a bors, de erős" járja a mondás. Amilyen kicsi, annyira erős is az igazi kubai eszpresszó, melyet cukorral főznek.
Café de Olla - Mexikó
Fahéjrudacskákkal együtt főzik a mexikói kávét, és finomítatlan nádcukorral édesítik. Hazai agyagedényekben szervírozzák. Állítólag a helyiek szerint, így zamatosabb a kávé íze.
Mi a DXN ganodermás kávéit fogyasztjuk, mert nem csak finom, hanem egészséges is!
A DXN kávé nemcsak kiváló minőségű, 100%-os egzotikus arabica kávébab őrleményből készül, hanem 100%-os ganodermával keverik mesterséges színezék, ízesítő és tartósítószer nélkül!
Egy korábbi blogbejegyzésemben már írtam a szervezetre mért nagyon jó hatásairól, melyet az alábbi linken elolvashatsz:
>> Egy igazán finom, jó minőségű és egészséges kávé felfrissíti a napodat! <<
Kóstold meg és élvezd a különbséget!
Javasolt elkészítés: 1 zacskó kávéhoz öntsünk 2 dl max. 80°C-os vizet. (Az adagok felezhetők, harmadolhatók).
Minden doboz kávé 20 tasak kávét tartalmaz. Így ízlés szerint egy dobozból, akár 20-40-60 adag kávé is készíthető.
Tekintsd meg termékválasztékunk:
- Brazil arabica kávé + ganoderma
- Ízesítés nélkül – markáns erős, karakteres íz
- Egy zacskóból 2-3 adag kávé is készíthető
- Ízesítsd kedved szerint: mézzel, cukorral, tejjel, tejporral vagy csak idd feketén.
- Paleolit védjeggyel rendelkező Paleo termék
- laktózmentes, gluténmentes
>> WEBÁRUHÁZ <<
- Lágy, krémes (növényi tejporral), cukormentes
- Kíváló minőségű brazil arabica kávé növényi eredetű tejporral és ganodermával
- Ha cukor nélkül, de mégis lágyabban szereted a kávét, akkor ez egy jó választás Neked.
- Ízesítheted bármilyen édesítővel.
- Egy zacskóból 1-2 adag kávé is készíthető.
- Ha cukor nélkül, de mégis lágyabban szereted a kávét, akkor ez egy jó választás Neked.
- Ízesítheted bármilyen édesítővel.
- Egy zacskóból 1-2 adag kávé is készíthető.
- laktózmentes, gluténmentes
– ebben minden benne van: Brazil arabica kávé, ganoderma, nádcukor, növényi eredetű tejpor
- Sokunk kedvence, kellemes íz, hosszantartó hatás.
- Egy zacskóból 1-2 adag kávé is készíthető. Csak víz kell bele (max. 80°C -os) és már kész is. (Aki szereti a tejet, vagy még édesebben szereti, az kedve szerint ízesítheti).
- Egy zacskóból 1-2 adag kávé is készíthető. Csak víz kell bele (max. 80°C -os) és már kész is. (Aki szereti a tejet, vagy még édesebben szereti, az kedve szerint ízesítheti).
- laktózmentes, gluténmentes
- Az arabica kávéhoz, a ganoderma, a nádcukor, és a növényi eredetű tejpor mellé még kakaóport is kevernek. Így egy igazán különleges, kényeztető, egész napra frissességet adó kávékülönlegességhez jutunk.
- Laktózt és glutént tartalmaz.
>> WEBÁRUHÁZ <<
- Egy igazán különleges, kényeztető kávé, ami a cappuccino rajongóinak az új kedvence.
- A kiváló minőségű instant kávé, kávékrémpor és a Ganoderma-kivonat harmonikus keveréke, melyet egy selymes lágy habréteg koronáz.
- A kávé és a tejszín harmóniája egy krémesen sűrű, habos kávét eredményez. Nagy kedvencünk nekünk is. Édesség helyett is kíváló kényeztetés.
- Egy zacskóból 3-4 adag kávé is készíthető.
- Laktózt és glutént tartalmaz.
- Laktózt és glutént tartalmaz.
>> WEBÁRUHÁZ <<
- Kíváló minőségű brazil instant arabica kávé növényi eredetű tejszínnel, nádcukorral, ginszeng por, Maca (Lepidium meyenii) por, és Ganoderma-kivonat hozzáadásával.
- Rendkívüli energiát ad.
- Az íze először szokatlan lehet, de néhány alkalom után nagyon meg lehet kedvelni. Érdemes előszőr kóstoló csomagban kipróbálni.
- Kíváló minőségű brazil instant arabica kávé növényi eredetű tejszínnel, nádcukorral, Maca (Lepidium meyenii) por, és Ganoderma-kivonat hozzáadásával.
- Egy zacskóból 1-2 adag kávé is készíthető.
- Az íze először szokatlan lehet, de néhány alkalom után nagyon meg lehet kedvelni. Érdemes előszőr kóstoló csomagban kipróbálni.
>> WEBÁRUHÁZ <<
Ganoderma-kivonatból és tökéletesen pörkölt kávébabból készült cukor hozzáadásával.
1 filtert leforrázunk, nagyobb mennyiséget is készíthetünk belőle. Kellemesen lágy ízű, élvezetesen telt aromájú ital, azoknak akik szeretik a török kávét. Laktózmentes, gluténmentes.
Próbáld ki Te is a DXN Ganodermás kávéit, hogy megtapasztalhasd jótékony hatását!
>> Megvásárolom <<
Tudom, hogy mindenki szeret spórolni, éppen ezért felajánlok Neked egy örök életre szóló ingyenes törzsvásárlói tagságot:
>> Vásárold meg törzsvásárlói áron (25%-al olcsóbban)! Bővebb információért kattints erre a linkre. <<
Kérdésed van, keress bátran, szívesen segítek!
Szép mosolygós napot!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése