Hoztam nektek egy igazán finom puding receptet, melyet nem a megszokott módon kell elkészíteni.
Annyiban különbözik a népszerű puding főzéstől, hogy nem zacskós porból, hanem természetes alapanyagokból készül, az elkészítése valamivel tovább tart és nem tartalmaz mesterséges adalékokat.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi18UcBPCe_QAxFweIWrC4_rAxnsEheKueCrAX313Ws-5nF12YkCbWIwbP3nPdjsZvzLL_qOmtQ0UP_aOvF3FryCHbvHrzTOZKRR8KqWLULvNY0lwA6OZjv1gdLB7EzweQV2qfml8JjCsHc/s200/cooffeedxn.jpg)
Hozzávalók (6 személyre):
2,5 deci házi tej
2,5 deci házi tejszín
2,5 deci kávé /3 tasak 100%-os arabica instant kávépor (DXN Lingzhi Black Coffee - ganoderma kivonattal)/
20 deka barna cukor
6 házi tojás
2 evőkanál édes minőségi likőr
4- 5 evőkanál keksz, vagy puszedli morzsa
Elkészítése:
1. A Lingzhi Black Coffee-t (3 tasak) szórjuk bele egy 3dl-es pohárba, majd 60-70 fokos vizet öntsünk rá és jól keverjük össze.
2. Melegítsd fel a sütőt kb. 180 fokra. Egy kisebb edényben melegítsd fel a tejet, a tejszínt és a cukrot (addig kevergesd, amíg a cukor elolvad). Még forrás előtt vedd le a tűzhelyről és hagyd hűlni.
3. Az elkészített kávét töltsd bele, add hozzá a habosra felvert egész tojásokat és a likőrt, majd jól keverd össze.
4. Töltsd kancsóba és szórd bele a morzsát (a puszedliket, kekszet sodrófával tudod összetörni). Ezután 6 darab, egyenként két decis tűzálló csészébe öntsd bele.
5. Rakd a csészéket egy tepsibe. Önts alá annyi vizet, hogy a csészék feléig érjen. 45–50 percig süsd, amíg a puding összeáll, de a közepén még kicsit lágy marad.
6. Miután kész lett hagyd hűlni.Langyos állapotában fedd le és rakd a hűtőbe. Tálaláskor szórd rá a puszedli, vagy keksz morzsát.
2. Melegítsd fel a sütőt kb. 180 fokra. Egy kisebb edényben melegítsd fel a tejet, a tejszínt és a cukrot (addig kevergesd, amíg a cukor elolvad). Még forrás előtt vedd le a tűzhelyről és hagyd hűlni.
3. Az elkészített kávét töltsd bele, add hozzá a habosra felvert egész tojásokat és a likőrt, majd jól keverd össze.
4. Töltsd kancsóba és szórd bele a morzsát (a puszedliket, kekszet sodrófával tudod összetörni). Ezután 6 darab, egyenként két decis tűzálló csészébe öntsd bele.
5. Rakd a csészéket egy tepsibe. Önts alá annyi vizet, hogy a csészék feléig érjen. 45–50 percig süsd, amíg a puding összeáll, de a közepén még kicsit lágy marad.
6. Miután kész lett hagyd hűlni.Langyos állapotában fedd le és rakd a hűtőbe. Tálaláskor szórd rá a puszedli, vagy keksz morzsát.
Fogyaszd egészséggel!
A hozzávalók egy részét ( Lingzhi Black Coffee) megvásárolhatod webáruházunkban, az alábbi linkre kattintva.
>>WEBÁRUHÁZ <<
>> Amennyiben törzsvásárlói áron szeretnéd (25%-al olcsóbban) megvásárolni, akkor a további információért kattints ide. <<
Szép mosolygós napot!
Szép mosolygós napot!
„Ne gyorsan gazdagodjunk meg, hanem nagyon!”
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése