Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

TERMÉKEINKBŐL

2016. december 12., hétfő

Adventi naptár saját kezűleg

Advent 12. napja.


Az üzletek kínálata helyett sokkal kedvesebb meglepetés, ha saját kezűleg kreálunk adventi naptárat csemeténknek. Így mi válogathatjuk meg, hogy milyen meglepetések kerüljenek az ablakok mögé, ráadásul a gyerekeket bevonva családi program lehet a naptárkészítés. A lehetőségeknek csak fantáziánk és a pénztárcánk szab határt, de kis kreativitással akár pár száz forintból is alkothatunk. Ha nem ragaszkodunk a hagyományos ablakos verzióhoz, ezerféle alapanyagból válogathatunk: gyufásdoboz, filc anyag, fa, gyermekzokni, karton, parafatábla, szalvéta, de akár mézeskalácsból is összehozhatjuk naptárunkat. Lássunk néhány egyszerű, gyorsan elkészíthető változatot!

Mini fiókos „meglepetés-szekrénykét” kreálhatunk gyufásdobozokból. Szükségünk lesz hozzá 24 darab gyufásdobozra, ollóra, ragasztóra, a bevonáshoz pedig szalvétára, színes alufóliára vagy filc anyagra. Célszerű a nagy (családi) gyufát választani, így nagyobbacska meglepetések is kerülhetnek a fiókokba, de kisméretűből is elkészíthető. Az összeállítása roppant egyszerű: a gyufásdobozokat tetszés szerinti alakzatban (pl. 6 x 4-es sorokban „komód-szerűen”, vagy piramis formában) egymás mellé/fölé ragasztgatjuk, a fiókokat pedig filctollal vagy festékkel 1-től 24-ig beszámozzuk. Ezt követően a külső részeket bevonjuk filccel, alufóliával vagy szalvétával: egyszerűen kivágjuk a kívánt méretet, és ráragasztjuk. Hogy könnyebb legyen kihúzni a fiókokat, készítsünk apró fogantyúkat: ragasszunk rá nagyobb gyöngyöt, fagolyót, vagy mogyorót. 

Még színesebbé tehetjük a kis szekrényt, ha a fiókokat kifestjük.
Zoknifüzér-naptárat alkothatunk 12 pár gyermekzokni, madzag, parafatábla, biztosítótű és némi ruhaanyag segítségével. Az elkészítéshez tetszőleges anyagból (filc, pamut, stb.) vágjunk ki számokat 1-től 24-ig, majd néhány öltéssel varrjuk fel, vagy kevés ragasztóval rögzítsük egyenként a babazoknikra. 
A felszámozott zoknikat tűbe öltött vékony madzaggal fűzzük egymás mellé sorrendben, vagy a keresgélés izgalma kedvéért akár össze-vissza. Ha elkészültünk a művelettel, a füzér két végét rögzítsük biztosítótűvel falra szerelt parafatáblára. A zoknikat egyenként hosszabb-rövidebb madzagra fűzve, külön-külön is feltűzhetjük a táblára. A „receptet” kedvünk szerint átalakíthatjuk: készíthetjük kesztyűkből, házilag varrt kicsiny zsákokból, vagy éppen kisméretű sapkákból. Ha nincs parafatáblánk, használhatunk helyette kartont is, melyet tetszés szerint kidekorálhatunk. A zoknikat/zsákokat képakasztók vagy szegek segítségével a falra is erősíthetjük.

Színes filc anyagból egyszerűen adventi „zsebes” naptárat készíthetünk. Vágjunk ki 24 darab egyforma méretű, négyzet alakú, zsebnek való darabot a filcből. (Ízlés szerint két oldalát, mely a zseb alsó része lesz, akár le is kerekíthetjük.) Más színű filcből számokat készítünk 1-től 24-ig, majd ragasztóval egyenként a zsebekre rögzítjük. Szükségünk lesz egy nagyobb darab filcre, melyre egyenként – akár sorba rendezve, vagy tetszés szerint össze-vissza – felvarrjuk a zsebeket az oldalsó és az alsó oldalaiknál megöltve, hogy felülről belekerülhessenek az apró meglepetések. Díszítésként varrhatunk naptárunkra apró gyöngyöket, ragaszthatunk rá kisebb tobozokat, makkot, színes préselt falevelet. A lurkók örömére a naptár tetejére akár a nevüket is rávarrhat juk vagy hímezhetjük. Kész művünket már csak rögzíteni kell a falra olyan magasságba, hogy a gyerkőcök könnyedén elérjék a zsebeket. Ha nincs időnk sokat pepecselni, vagy későn kaptunk észbe és nyakunkon december elseje, színes krepp papírok vagy karácsonyi szalvéták segítségével extra gyorsan készíthetünk adventi naptárat. 
A meglepetéseket egyenként batyuszerűen a szalvétákba vagy krepp papírdarabokba csomagoljuk, és tetejüket színes szalaggal megkötjük. A 24 számot kis papírdarabkára írva rájuk rögzítjük.
A kis zsákocskákat tegyük kosárba, tálkába, vagy egy nagyobb zsákba, és készen is van a naptár.



Nézd meg interaktív adventi kalendáriumunkat a képre kattintva.


 Adventi Kalendárium

Láttad már videónkat, amely ezt a szép időszakot illusztrálja?

Adventtől Karácsonyig - karácsonyi videó:






Jó lenne, egy különleges ajándékkal meglepned szeretteidet?

Van megoldásunk rá!






Szép mosolygós napot!

„Ne gyorsan gazdagodjunk meg, hanem nagyon!”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése