Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

TERMÉKEINKBŐL

2016. június 20., hétfő

Érdekességek a kávéról

Az alábbiakban olvashatsz 1-2 érdekes dolgot a kávéról, 
amelyről esetleg még nem hallottál.



1. Egy kecske fedezte fel
Bizony, a kávéra egy kecske bukkant rá még nagyon régen. Hogy egészen pontosak legyünk, a 9. században egy kecskepásztor, Kaldi volt a felfedező. Észrevette, hogy az állatok furcsán viselkednek amikor a kávéfáról megeszik a cseresznyét és ő maga is kipróbálta. Ez a történet egészen a 16. századig nem kerül elő írásos emlékekben így nem biztos, hogy igaz de ettől még hihető :).
2. A világosban több a koffein mint a sötétben
Ellentétben azzal amit sokan gondolnak, a világosra pörkölt kávé szemekben több a koffein, mint a barnapörköléssel előkészített szemekben. Ennek az az oka, hogy a pörkölés idejével arányosan fő ki a kávészemekből a koffein. Gondoljunk rá úgy mint a borral való főzésre. Minél tovább főzzük, annál kevesebb lesz az alkoholtartalma.
3. Több mint 50 fajta
Világszerte több mint 50 fajtája található meg a kávénak. Habár összesen csak kettő, az arabica és a robusta jelenti a piacon értékesített kávékat.
Az arabica adja a kereskedelemben kapható kávé 75%-át. A robusta igénytelenebb, ellenállóbb, tűri a hőséget és a nagy páratartalmat.
4. 500 milliárd csésze
Minden évben nagyjából 500 milliárd csésze kávé fogy el a világon. Ennek durván a felét a reggeli mellé isszák.
Nézd meg itt, hogyan lehet vele pénzt keresni!
5. A második...
A kávé jelenleg a második helyen álló, piacon forgó árucikk és csak az olaj előzi meg. Persze, most hogy tudjuk, üzemanyagnak is megfelel, talán nemsokára az első helyen is lehet.
6. Ahány ház, annyi szokás
Az olaszok cukorral isszák az espresso kávéjukat, a németek és a svájciak egyenlő arányban csokoládéval, míg a mexikóiak fahéjjal, a belgák pedig csokoládéval. Marokkóban borssal isszák a kávét, az etiópok pedig egy csipetnyi sóval. A közép-kelet európaiak kardamommal és más fűszerekkel ízesítik a kávéjukat, a tejszínhab pedig az osztrákok kedvence. Az egyiptomiak szeretik a tiszta, erős kávét és ritkán, alkalmakkor adnak hozzá cukrot, de tejet és tejszínt nem. Édesítetlen kávét szolgálnak fel gyászoláskor és édeset pedig az esküvőkön. Az egyöntetű vélemények szerint az olaszok pedig az espresso páratlan mesterei. Szerinted is ők?
Te, hogyan szereted inni a kávédat?
Erre a linkre kattintva megtudhatod, mi miért szeretjük!
7. Antioxidáns
Napi egy-két csésze kávé antioxidáns tartalmának köszönhetően kimondottan kedvező hatású élettani szempontból, segíthet számos krónikus betegség, szívbetegségek, és a rák különböző fajtái megelőzésében.

8. Kávéellenesek

A hangyák bár korán kelnek, a kávét kimondottan utálják. Az őrölt kávé állítólag a leghatásosabb természetes hangyariasztó.

Szeretnél kipróbálni egy igazán jó kávét?
Olyat, ami az egészségedet is szolgálja?
Ihatod, mert lúgosító hatása mellett a gyomor és magas vérnyomásban szenvedők is fogyaszthatják!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése