Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

2016. október 10., hétfő

Piemonti ganodermás kávépuding

Hoztam nektek egy igazán finom puding receptet, melyet nem a megszokott módon kell elkészíteni.


Annyiban különbözik a népszerű puding főzéstől, hogy nem zacskós porból, hanem természetes alapanyagokból készül, az elkészítése valamivel tovább tart és nem tartalmaz mesterséges adalékokat.  





Hozzávalók (6 személyre):

2,5 deci házi tej 
2,5 deci házi tejszín
2,5 deci kávé /3 tasak 100%-os arabica instant kávépor (DXN Lingzhi Black Coffee - ganoderma kivonattal)/
20 deka barna cukor
6 házi tojás 
2 evőkanál édes minőségi likőr 
4- 5 evőkanál keksz, vagy puszedli morzsa

Elkészítése:

1. A Lingzhi Black Coffee-t (3 tasak) szórjuk bele egy 3dl-es pohárba, majd 60-70 fokos vizet öntsünk rá és jól keverjük össze.

2. Melegítsd fel a sütőt kb. 180 fokra. Egy kisebb edényben melegítsd fel a tejet, a tejszínt és a cukrot (addig kevergesd, amíg a cukor elolvad). Még forrás előtt vedd le a tűzhelyről és hagyd hűlni. 

3. Az elkészített kávét töltsd bele, add hozzá a habosra felvert egész tojásokat és a likőrt, majd jól keverd össze. 

4. Töltsd kancsóba és szórd bele a morzsát (a puszedliket, kekszet sodrófával tudod összetörni). Ezután 6 darab, egyenként két decis tűzálló csészébe öntsd bele. 

5. Rakd a csészéket egy tepsibe. Önts alá annyi vizet, hogy  a csészék feléig érjen. 45–50 percig süsd, amíg a puding összeáll, de a közepén még kicsit lágy marad. 

6. Miután kész lett hagyd hűlni.Langyos állapotában fedd le és rakd a hűtőbe. Tálaláskor szórd rá a puszedli, vagy keksz morzsát.

Fogyaszd egészséggel!

A hozzávalók egy részét ( Lingzhi Black Coffee) megvásárolhatod webáruházunkban, az alábbi linkre kattintva.




Amennyiben bármilyen kérdésed van, szívesen segítek!

>> Elérhetőségeim ide kattintva éred el. <<

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése