Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

TERMÉKEINKBŐL

2016. november 27., vasárnap

Advent első vasárnapja

Ma van az advent 1. vasárnapja.


Ez az év egyik legszebb időszaka. Ma emberek milliói gyújtják meg otthonukban az 1. gyertyát.
Az advent kezdetén adventi díszeket, koszorúkat szoktak készíteni, vásárolni az emberek. A leggyakoribb adventi dísz az örökzöld ágakból vagy gabonaszárból készült, örökzöldekkel díszített kör alakú koszorú.
Kiváló közös családi program lehet gyermekes családoknak az advent első vasárnapján történő koszorúkészítés, együtt éneklés.

Az adventi koszorúk szimbolikája

Maga a köralak jelképezi az örökkévalóságot, magát az istent, a világ végtelenségét. A zöld szín, az örökzöld növények az örök megújulás reményét szimbolizálják. A gyertyák fénye a világosságot, a csillagokat, amelyek az égbolt sötétjéből kiválva mindig is léteztek és mutatták az utat. Felfelé törő lángjuk a földi embernek a spirituálissal való kapcsolatát segítheti. Jelenthet melegséget a téli éjszakában. Jelképezi Jézust, aki a szeretet fényét hozta el a földre.


A koszorú négy külső gyertyája jelképezheti a négy évszakot, a négy evangelistát, a négy adventi hetet.
A külső gyertyák színei hagyományosan: lila vagy kék, a középső: fehér.
Maga az adventi koszorú 1838 óta ismert. Egy hamburgi lelkésznek, Johann Heinrich Wichern-nek, az első gyermekotthon megalapítójának köszönhetjük.

Az adventhez kapcsolódó csokoládé figurákat rejtő "adventi naptárt" először egy édesanya készítette a kisfiának, aki az advent kezdetétől minden nap megkérdezte, hányat kell még aludni a Jézuska eljöveteléig. A mama egy karton lapra bonbonokat varrt föl és odaadta a kisfiának, aki minden nap levehetett egyet, és ő maga számlálhatta meg a hátralévő napokat. A kisfiúnak felnőtt korában eszébe jutott az ötlet és adventi naptárakat kezdett gyártani. Hamarosan minden csokoládégyár követte ezt a példát.
Nézd meg interaktív adventi kalendáriumunkat a képre kattintva.


 Adventi Kalendárium

Láttad már videónkat, amely ezt a szép időszakot illusztrálja?

Adventtől Karácsonyig - karácsonyi videó:






Jó lenne, egy különleges ajándékkal meglepned szeretteidet?

Van megoldásunk rá!






Szép mosolygós napot!

„Ne gyorsan gazdagodjunk meg, hanem nagyon!”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése